5 najboljih savjeta iskusnih mama za self-care u trudnoći

What's the best pregnancy advice you've ever received?

Nedavno ste saznali da očekujete dijete; osjećaji nervoze i uzbuđenja rastu. Pomisao na dovođenje malog djeteta na ovaj svijet može biti neodoljiva, emotivna, uzbudljiva stvar uz toliko drugih osjećaja koje ne možete ni opisati. Srećom, niste sami. Zamolili smo mame naše Nanobébé zajednice da podijele najbolje savjete koji su im pomogli na trudničkom putu.

1. Vodite brigu o sebi

"Vodite brigu o sebi kad god možete, uključujući masaže, fotografiranje trudnica, jedenje zdrave hrane... učinite sve da vi i beba budete sretni i zdravi; um, tijelo i duh,"

Pregnant woman holding belly.

Briga o sebi može uključivati ​​sve, od traženja pomoći, slušanja svog tijela i odvajanja vremena za sebe. Ali jeste li znali da Healthywomen.org izvještava da 78% novih i budućih mama odgađa brigu o sebi? Vi donosite novi život na ovaj svijet. To nije mali podvig i treba ga uzeti s najvećom važnošću. Vaše tijelo prolazi kroz veliko prijelazno razdoblje i sada ga treba staviti na prvo mjesto više nego ikada. Bilo da vaša briga o sebi počinje vašom prehranom, opuštanjem ili čak slikama vašeg trbuščića kako biste zabilježili ove vrlo posebne mjesece, ništa nije premalo.

 

Njega o sebi izgleda drugačije za svakoga i u konačnici, važno je pronaći ono što je najbolje za vas. Za mnoge nove majke i za svakoga tko kreće na put roditeljstva bit će potrebno nekoliko pokušaja i pogrešaka. Možda ćete otkriti da jedna stvar kod drugih prolazi, ali kod vas ne. Pokušajte pronaći trenutke koji izazivaju radost tijekom vašeg putovanja i uključite ih što više možete.

Medicinska knjižnica SAD-a provela je studiju koja je ispitivala trudnice o tome što su smatrale ključnim elementima da postanu majke. Prije nego što spomenu bilo što drugo, otkrili su da je "briga o sebi jedna od primarnih važnosti" na vašem putovanju kao nove mame. Neke od aktivnosti koje spominju su "tjelovježba i izlasci ". Stoga nazovite restoran koji ste jedva čekali posjetiti, idite na tečaj joge ili jednostavno zatvorite vrata svoje sobe kako biste mogli na miru gledati svoju omiljenu TV seriju.


2. Vaši osjećaji su stvarni

Slušaj svoje srce. Ti najbolje poznaješ svoje tijelo i svoju bebu. Ne dopusti da te tuđa mišljenja natjeraju da promijeniš ono što znaš i osjećaš da je ispravno.

Pregnant woman sitting with ultrasound photo

Mnogo puta se možemo uhvatiti u tuđa mišljenja i ono što smatramo da bismo "trebali" raditi tijekom trudnoće. Ne samo da je "u redu osjećati se sretno i preplavljeno", nego biste također trebali prihvatiti samo savjete za koje mislite da odgovaraju Vama i Vašoj bebi (pritom naravno apeliramo da se uvijek držite savjeta liječnika).

Najbolje što biste trebali učiniti u ovim trenucima je filtrirati informacije koje primate. Svatko će imati svoje mišljenje- neki savjeti će vam možda odgovarati, a drugi će možda biti posljednja stvar koju želite čuti. U tim trenucima važno je zastati i podsjetiti se da ostanete vjerni svojoj intuiciji i okružite se ljudima koji vam pružaju podršku.

 

3. Zatražite pomoć!

"Nemoj se bojati zatražiti pomoć!"

Žene su superheroji. One nose težinu svijeta i uvijek se pojave kako bi obavile posao. Sada dodajte dijete na taj popis. Više nego ikada, u redu je tražiti pomoć i prihvatiti pomoć od onih koji je nude.

To može biti posebno zastrašujuće za one koji su skloni biti neovisni i koji su navikli sami brinuti o svemu. 

Često se osjećamo kao da je traženje pomoći od drugih znak slabosti i da smo teret. Vjerojatno je to jedan od razloga zašto nove i buduće mame ne traže pomoć. Nakon neprospavanih noći, još jedan set ruku i svježa, nova perspektiva mogu biti čarobni recept koji vam je potreban za uspjeh. S novom bebom, sat vremena mira i tišine može promijeniti život. Nije znak slabosti izraziti potrebu za pomoći.


4. Dajte svom tijelu gracioznost

"Volite i uživajte svom lijepom tijelu koje se mijenja."

Woman breastfeeding baby

Vaše tijelo stvara čovjeka te je to još jedan razlog zbog čegs svoje tijelo treba poštovati. Definitivno lakše reći nego učiniti, ali tijekom vremena nevjerojatne promjene i rasta vašeg tijela, dajte si ljubav i milost. Društvo je stoljećima tjeralo žene da preispituju svoje tijelo i postavljalo nepravedna očekivanja ženama u cjelini. Kada započnete svoje trudničko putovanje, tada dobivate poruku da biste trebali voljeti svoje tijelo i prihvatiti sve lude promjene kroz koje ono prolazi. Ova proturječna poruka je s pravom zbunjujuća. Svaka mama doživi promjene u svom tijelu koje nikada prije nije doživjela. U redu je povremeno se osjećati nelagodno, razdraženo, nesigurno, pa čak i pod stresom zbog učinaka na vaše tijelo nakon trudnoće. Tijekom tog vremena, bez obzira na to kako se osjećate, pokušajte se sjetiti što vaše tijelo radi. Upravo sada izrađuje preslatke prstiće na nogama, rukama i hrpu ljupkosti, a to je nevjerojatno!



5. Zagrlite ove trenutke!

"Budite prisutni u svakom trenutku jer prebrzo prolaze."

 

Woman sitting in chair bottle-feeding baby

 

Ovaj email je registriran