5 savjeta za self-care nakon poroda

Draga mama,

nikada nisi toliko trebala voditi brigu o sebi kao sada. Svjesni smo da je osobito teško odvojiti malo vremena za sebe, ali prednosti su brojne. Onog trenutka kad čuješ prvi plač svoje bebe, život kakav si do sada vodila se mijenja. Briga o sebi možda je u drugom planu, ali s vremena na vrijeme ipak se trebaš počastiti!

Evo nekoliko jednostavnih načina da se brinete o sebi kao novopečenoj mami:

  1. PROŠETAJTE

Idite u šetnju. Udahnite svježi zrak i upijte malo vitamina D.

  1. DETOKSIKACIJA

Ako uključite vrijeme kupanja u rutinu odlaska na spavanje svojih mališana, zašto ga ne biste uključili i u svoju? Ako ste u mogućnosti, iskradite se i opustite u kadi uz mjehuriće i dobru knjigu.

  1. MASAŽA

Pritom, ne morate trčati u salon za masažu radi ublažavanja bolova. Iako je vaša nova beba mala, dugo nošenje može vam stvoriti dodatnu napetost u leđima. Pokušajte se istegnuti na kraju dana i zamoliti ukućane da vam izmasiraju bolne točke.

  1. VOLI SEBE

Ne uspoređuj se s drugim mamama. Mentalno zdravlje je jednako važno kao i vaše fizičko zdravlje! Ono što jedna majka radi možda nije najbolje za vas. Ako osjećate simptome postporođajne depresije, potražite pomoć liječnika.

  1. JEDITE BALANSIRANO

Počastite se...i nahranite se. Ono što je unutra najvažnije je! Nitko ne mari ako ste cijeli dan u trenirci i neurednoj punđi. Pobrinite se da više od svega brinete o svom zdravlju. Ovo je osobito važno ako dojite i trebate dodatne hranjive tvari za bebu. Napunite se voćem, povrćem, proteinima i žitaricama, a ponekad si priuštite i comfort food 😊

Nemojte misliti da je sebično odvojiti vrijeme za svoje dobro! Prakticiranje ljubavi prema sebi također daje primjer vašim mališanima. Neka vam bude prioritet dodati sebe u jednadžbu.

 

Ovaj email je registriran