1. Kako bočica namijenjena za majčino mlijeko čuva hranjive tvari majčinog mlijeka? Nanobébé bočica za majčino mlijeko posebno je dizajnirana za zaštitu vitalnih hranjivih tvari u majčinom mlijeku. Tajna je u dizajnu bočice. Širenjem mlijeka u tankom sloju preko naše konkavne površine, majčino mlijeko se može ohladiti i zagrijati 2-3 puta brže u Nanobébé bočici za majčino mlijeko nego u standardnim bočicama. Zašto je važno brzo hlađenje? Što je majčino mlijeko duže na sobnoj temperaturi, to više bakterija u njemu nastavlja rasti, smanjujući njegovu hranjivu vrijednost. Korisno je ohladiti majčino mlijeko što je brže moguće kako bi imunološka svojstva bila usmjerena na bebinu prehranu, a ne na borbu protiv rasta bakterija. Zašto je važno brzo i ravnomjerno zagrijavanje? Popularnu metodu korištenja kipuće vode za zagrijavanje majčinog mlijeka zdravstveni radnici i Svjetska zdravstvena organizacija ne preporučuju zbog vjerojatnosti pregrijavanja mlijeka, što uništava hranjive tvari te potencijano stvara vruće točke opasne za bebu. Kao živa biološka tekućina, majčino mlijeko počinje se kvariti iznad tjelesne temperature, pa se preporučuje lagano zagrijavanje toplom vodom iz slavine. Nanobébé bočica za majčino mlijeko omogućuje brzo i ravnomjerno zagrijavanje na sigurnim temperaturama, kako bi se brzo i zdravo zadovoljile trenutne potrebe vaše bebe.

2. Bočica za majčino mlijeko ili Flexy silikonska bočica - što odabrati za svoju bebu? Obzirom na različite potrebe, naš tim je razvio najnaprednije dječje bočice na tržištu kako bi ponudio cjelovito rješenje za hranjenje vašeg mališana. Ako dojite i izdajate majčino mlijeko, naša nagrađivana Nanobébé bočica za majčino mlijeko optimalan je izbor zbog svojih dobrobiti očuvanja hranjivih tvari, kao i zbog svog oblika i sisača nalik na majčinu dojku što omogućava glatke, instinktivne prijelaze između dojke i bočice. Zbog mekane podloge za držanje, bebice je lako hvataju što unaprjeđuje samostalno hranjenje i finu motoriku. Praktično je što možete izdajati se, zagrijavati mlijeko(2X brže od standardnih bočica) i hraniti bebu iz iste bočice.

Ako se hranite bebu adaptiranim mlijekom, naša Flexy silikonska dječja bočica savršen je izbor za Vas! Njezina mekoća poput majčine dojke potiče toplu vezu između roditelja i djeteta pri hranjenju, a njezin inovativni sisač sprječava grčeve. Dodatno, Flexy silikonska bočica ima isti sisač kao i naša nagrađivana bočica za majčino mlijeko za najskladniji prijelaz s majčinog mlijeka na formulu.

Ako niste sigurni što vam je potrebno, naši setovi uključuju i naše bočice za majčino mlijeko i Flexy silikonske bočice.

3. Koje su izdajalice kompatibilne s Nanobébé bočicom za majčino mlijeko? Adapter za izdajalicu koji je uključen uz našu  bočicu za majčino mlijeko i setove kompatibilan je s većinom standardnih izdajalica (na primjer: Medela).  Imajte na umu da većina izdajalica koriste ugrađene spremnike zbog čega se ne možete izdajati izravno u naše bočice ili vrećice za pohranu. Međutim, možete prebaciti bilo koje izdojeno mlijeko iz spremnika u naše bočice ili vrećice za skladištenje.

4. Kako mogu sastaviti svoju bočicu za majčino mlijeko? Uklonite čep za pohranjivanje ili sisač i prsten prije sastavljanja bočice. Jednostavno čvrsto gurnite tijelo boce u bazu (ne pokušavajte ga zatvoriti).

5. Što napraviti ako bočica curi?Slijedite ove korake kako biste bili sigurni da vaša Nanobébé bočica ne curi: Provjerite jesu li svi dijelovi bočice temeljito očišćeni i osušeni prije sastavljanja. Provjerite da prije pričvršćivanja na bazu na tijelu bočice nema poklopca za pohranjivanje ili sisača. Čvrsto pritisnite tijelo bočice na podnožje i provjerite je li čvrsto zatvoreno do kraja. Prilikom zagrijavanja, ključno je zagrijati mlijeko sa sisačem na glavi, a ne s poklopcem za čuvanje. Zagrijavanje s poklopcem za pohranjivanje može stvoriti nakupljanje tlaka zraka koji bi mogao dovesti do potencijalnog otvora na dnu. Ventilacija sisača će to spriječiti. Za zagrijavanje uvijek koristite samo toplu, nikako kipuću vodu. Prilikom pričvršćivanja nastavka, pazite da poravnate navoje i čvrsto ih zavrnete.

6. Sadrži li Nanobébé bočica za majčino mlijeko BPA? NE, sve Nanobébé bočice su bez BPA, ftalata i olova! Sigurnost vaše bebe nam je od najveće važnosti.

7. Sprječava li Nanobebe bočica za majčino mlijeko grčeve? Da! Nanobébé bočica za majčino mlijeko dizajnirana je upravo s ciljem sprječavanja grčeva jer sisači za bočicu imaju napredan sustav ventilacije koji smanjenjem tlaka zraka unutar bočice tijekom hranjenja sprječavaju nastajanje grčeva.

8. Mogu li čuvati mlijeko u ovim bočicama u zamrzivaču? Da! Nanobébé bočice mogu se koristiti za čuvanje majčinog mlijeka u zamrzivaču (obavezno sa sigurnosnim čepom). Osim toga, možete praktično skladištiti majčino mlijeko putem naših vrećica za pohranu majčinog mlijeka.

9. Hoće li ova bočica odgovarati mojoj bebi koja ne pije na bočicu? Svaka je beba drugačija i ima svoje preferencije kada su u pitanju bočice. Poznati oblik bočice za majčino mlijeko pomaže mnogim bebama da instinktivno znaju gdje postaviti glavu, ruke i usta. Osim toga, naš sisač je jedan od najsporijih sisača na tržištu, koji je najsličniji stvarnom dojenju. Čuli smo brojne priče o bebama i nedonoščadi koja nisu mogla lako prijeći s dojke na bočicu, ali koja su glatko prešla na naše.

10. Dolazi li boca s poklopcem za čuvanje mlijeka? Da! Poklopci također čine vaše bočice složivim za praktičnost uštede prostora.

11. Dolazi li bočica s poklopcem za sisač? Da! Nanobébé bočice dolaze s poklopcima za sisače.

12. Mogu li uz Nanobébé bočice za majčino mlijeko koristiti druge grijače bočica?  Zbog jedinstvenog, širokog dizajna bočice za majčino mlijeko, ista možda neće stati u tradicionalne grijače bočica, ali ne brinite! Ako vaša Nanobébé bočica ne stane u grijač bočica, jednostavno upotrijebite bilo koju zdjelu za zagrijavanje ove bočice. Samo dodajte toplu vodu iz slavine i vrtite bocu dok mlijeko ne bude odgovarajuće temperature. 

13. Mogu li majčino mlijeko vratiti u hladnjak nakon što ga moja beba popije? Ako imate još pola ili četvrtinu majčinog mlijeka u bočici nakon hranjenja bebe, možete je vratiti u hladnjak i ponovo ponuditi tu bočicu, ali SAMO pri sljedećem dojenju. "Iskorišteno" majčino mlijeko može postati kontaminirano kada bakterije iz bebinih usta pređu u bočicu tijekom hranjenja. Ako imate ostataka mlijeka nakon svakog hranjenja, upotrijebite indikator volumena sa strane bočice da izmjerite koliko Vaša beba redovito pije i stavite samo toliko u svaku bočicu, a zatim dodajte još kada beba počne redovito piti više.

14. Mogu li koristiti ovu bočicu za hranjenje adaptiranim mlijekom? Iako je ova bočica posebno dizajnirana za majčino mlijeko, čuli smo od mnogih mama da koriste naše bočice i za hranjenje adaptiranim mlijekom. Međutim, za hranjenje adaptiranim mlijekom ipak predlažemo da isprobate našu Flexy silikonsku bočicu koja je dizajnirana za sve stilove hranjenja.

15. Kako da bebu prebacim s dojke na ovu bočicu? Ova je bočica razvijena uz savjete savjetnika za dojenje- za idealnu duljinu, osjećaj i kut sisača, kako bi se prilagodila hranjenju tempom, koji najviše oponaša dojenje. Preporučujemo da prilikom hranjenja bebe držite bočicu paralelno s tlom, s mjernom ljestvicom okrenutom prema gore, što će omogućiti najbolji protok za hranjenje. Prebacivanje beba s dojke na bočicu može biti teško, budite ustrajni!

16. Gdje mogu nabaviti Nanobébé električnu četku za dječje bočice? Nova Nanobébé električna četka za dječje bočice dostupna je na našem web shopu www.nanobebe.hr.

17. Mogu li koristiti električnu četku za dječje bočice s dječjim bočicama drugih marki? Da, ova se četka može koristiti sa svim markama bočica za bebe, bočica za piće i boca za vodu. 

18. Koliko dugo traje punjenje baterije? Kad je potpuno napunjena, baterija u električnoj četk za dječje bočice omogućit će čišćenje bez napora nekoliko tjedana prije nego što je bude potrebno ponovno napuniti!

19. Jesu li glave četki prikladne za pranje u perilici posuđa? Da, glave četki mogu se staviti u gornju policu perilice posuđa. Dno četke nikada ne smijete stavljati u perilicu posuđa.

20. Je li električna četka za dječje bočice uključena u neki od vaših setova? Ne, električna četka za dječje bočice prodaje se zasebno. Naši setovi uključuju neelektričnu Flexy četku za dječje bočice.

21. Koja je četka za dječje bočice uključena u setove? Naši setovi uključuju neelektričnu Flexy četku za dječju bočicu. Naš novitet- električna četka za dječje bočice dostupna je za kupnju zasebno, ali još uvijek nije dostupna u niti jednom od naših setova.

22. Mogu li pričvrstiti kopču/ traku na dudu? Jedinstveni ergonomski oblik Flexy silikonske dude dizajniran je da ostane čvrsto u ustima vaše bebe bez sigurnosnih rizika koje predstavljaju kopče/trake za dude, ali većina kopči/traka za dudu može se pričvrstiti. Najbolje funkcioniraju kopče za dudu s omčama jer ih možete provući kroz rupice na dudi.

23. Koja je razlika između duda tješilica od 0-3m i 3m+ mjeseca? Flexy dude tješilice 0-3 mjeseca su mekše, dok su ortodontske Flexy dude 3m+ nešto čvršće kako bi se zadovoljile potrebe oralnog razvoja vaše bebe.

24. Od kakvog silikona se izrađuju dude? Najkvalitetniji medicinski silikon dostupan na tržištu.

25. Koliko često trebam mijenjati dude? Iz sigurnosnih i higijenskih razloga preporuča se da dudu zamijenite nakon 4-8 tjedana.

26. Kako očistiti dude ako padnu na tlo? Preporučujemo da dudu perete u vrućoj vodi s deterdžentom ili na gornjoj polici u perilici posuđa. Također možete sterilizirati dude u Nanobébé parnom sterilizatoru za mikrovalnu pećnicu.

27. Dolaze li Flexy silikonske bočice s poklopcem? Da, dolaze s poklopcima za putovanje/skladištenje.

28. Koliko ml ima Flexy silikonska bočica? Flexy silikonska bočica dolazi u dvije veličine - 5 ml (dostupno u setovima) i 9 ml (dostupno u setovima i zasebno).

29. Koriste li ove bočice isti sisač, kao i bočica za majčino mlijeko? Da! Flexy silikonska bočica ima iste sisače kao naša nagrađivana bočica za majčino mlijeko, tako da su zamjenjive kada prelazite s jedne bočice na drugu. 

30. Možete li za grijanje mlijeka u Flexy silikonskim bočicama koristiti grijač za bočice? Da, naša Flexy silikonska bočica se može zagrijati u raznim grijačima. Međutim, najlakše je jednostavno uliti vodu željene temperature, dodati mjericu(e) formule i promućkati.

31. S kojim sisačima za protok dolaze bočice? Prema industrijskom standardu, bočice dolaze sa sisačima sporog protoka, a odvojeno se mogu kupiti i sisači s drugim brzinama protoka.  

32. Zašto silikon ima poseban miris? Povremeno prilikom otvaranja nove silikonske boce možete primijetiti suptilan miris. Ovo je potpuno prirodno i možete biti sigurni da koristimo najbolji medicinski silikon i da je 100% siguran i netoksičan za bebu. Ako nakon sterilizacije i temeljitog čišćenja boca primijetite da još uvijek postoji blagi miris, preporučujemo da boce ponovno sterilizirate u kipućoj vodi 5 minuta sa žlicom sode bikarbone i ostavite da se osuše na zraku. Ako se miris osjeti i dalje, možete napuniti bocu toplom vodom i dodati žličicu sode bikarbone. Ostavite ovo preko noći i ujutro temeljito isperite.

33. Imaju li i ovi sisači različite mogućnosti protoka? Da! Naša Flexy silikonska bočica ima isti sisač kao i naša nagrađivana bočica za majčino mlijeko. Dolazi u kutiji sa sisačem sporog protoka, a odvojeno se mogu kupiti i sisači s drugim brzinama protoka.  

34. Sprječava li Flexy silikonska bočica grčeve kod beba? Da! Nanobébé Flexy silikonska bočica dizajnirana je upravo s ciljem sprječavanja grčeva jer sisači za bočicu imaju napredan sustav ventilacije koji smanjenjem tlaka zraka unutar bočice tijekom hranjenja sprječavaju nastajanje grčeva.

 

 


Ovaj email je registriran