Prednosti i nedostaci dojenja iz kuta jedne samozaposlene mame

Od početka sam znala da bih htjela dojiti, ali sam znala i da se moram vratiti raditi odmah nakon isteke obveznog porodiljnog dopusta, ako ne mislim izgubiti sve klijente. Ovo me stavilo u dilemu moderne mame jer sam se bojala da ću izgubiti trenutke zbližavanja sa svojim sinom. Ništa se od toga nije dogodilo, ali s vremena na vrijeme nisam si mogla  pomoći s osjećajem krivnje.

Moje putovanje u dojenje i hranjenje na bočicu počelo je teško. Maleni nikako nije mogao savladati hvat, a prilikom izdajanja činilo mi se da imam malo mlijeka. Savjetnik za dojenje nije me mogao primiti 3 dana pa sam mu odlučila davati adaptirano mlijekom i hraniti ga iz bočice. Sav moj dragocjeni kolostrum bio je izgubljen, ali  nisam odustajala. Iako sam bila nervozna da će s vremenom odbiti moju dojku, to se nikada nije dogodilo. Malo pomalo u roku nekoliko tjedana, dojenje je postalo prirodno za nas oboje.

Cijeli porodiljni pripremala sam teren za svoj povratak na posao pokušavajući kombinirati dojenje i hranjenje na bočicu.

Sada, sa 6 mjeseci, moj sin se može neprimjetno prebacivati s dojke na bočicu i obrnuto. Nešto što je nekoć bilo tako zastrašujuće, sada dolazi samo po sebi. Uz to, tata je uspio dobiti to vrijeme za zbližavanje s njim dok me nije bilo što je stvarno posebno.

Ovaj email je registriran